Ηλίας Μαμαλάκης: «Εάν κάνεις τον έξυπνο μάγειρα ή τον γκόμενο μάγειρα, το έχασες»
Taste

Ηλίας Μαμαλάκης: «Εάν κάνεις τον έξυπνο μάγειρα ή τον γκόμενο μάγειρα, το έχασες»

Πώς βλέπει ο Ηλίας Μαμαλάκης τις σημερινές μαγειρικές παραγωγές; Στην απάντησή του είναι αφοπλιστικός.

«Δεν έχουν να δείξουν πολλά. Το μεγάλο προτέρημα που είχα εγώ ήταν ότι έκανα μία εκπομπή και κοιτούσα στα μάτια τον τηλεθεατή. Εάν μέσα από μια εκπομπή θελήσεις να κάνεις τον έξυπνο μάγειρα ή τον γκόμενο μάγειρα, το έχασες. Σε πολλές περιπτώσεις η μαγειρική στην τηλεόραση έχει γίνει lifestyle και κοινότοπη» υποστηρίζει και προσθέτει: «Από την άλλη, αυτήν την περίοδο, δεν υπάρχουν και τα χρήματα για να υποστηρίξεις ένα κόνσεπτ μαγειρικής με ταξίδια» τόνισε στην Espresso.

Και κάπου εκεί έρχεται στην κουβέντα μας το βραβευμένο «Μπουκιά και συχώριο» του Mega. «Θα μου άρεσε να το αναβιώσω. Εχει αφήσει μία μικρή ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνω αυτό ή κάτι άλλο που να έχει μια πρωτοτυπία ή, έστω, μια διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα. Το να μπω σε ένα στούντιο και να μαγειρέψω μία συνταγή το βρίσκω λίγο ανιαρό. Το ταξίδι, όμως, έχει μία άλλη ομορφιά. Βλέπεις τον τόπο και γνωρίζεις από κοντά τον πολιτισμό κάθε χώρας. Οι τηλεθεατές ταξίδευαν μαζί μ’ εσένα και το εκτιμούσαν αυτό παρά πολύ».

Απόλυτα ειλικρινής είναι και στο αν θα καλούσε σε γεύμα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Αποκλείεται να τον καλούσα», δηλώνει, ωστόσο αν τύχαινε να τον επισκεφτεί στο μαγαζί, θα του συμπεριφερόταν όπως σε όλους τους πελάτες του. «Η διαδικασία που υπάρχει είναι πάρα πολύ απλή: Έρχεσαι, κάθεσαι και μετά πρέπει να σηκωθείς για να πας να δεις τα φαγητά στον μπουφέ, που ανοίγει στις δώδεκα το μεσημέρι. Θα τον πήγαινα στον μπουφέ, όπως θα έκανα με όλους μου τους πελάτες, και θα τον άφηνα να διαλέξει ό,τι ήθελε να φάει».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved