Ντίνα Νικολάου: «Η κουζίνα αγαπά τα «δάνεια»»
Taste

Ντίνα Νικολάου: «Η κουζίνα αγαπά τα «δάνεια»»

Υπάρχει «καθαρά» ελληνική κουζίνα ή πρόκειται, για μεσογειακή κουζίνα, επηρεασμένη από τις γειτονικές χώρες;

«Η κουζίνα αγαπά τα «δάνεια» και τις επιρροές, αυτή είναι η γοητεία της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει ταυτότητα. Φυσικά και η ελληνική κουζίνα είναι μεσογειακή, η κορωνίδα της μεσογειακής μάλιστα. Την ταυτότητα της κουζίνας την καθορίζουν τα προϊόντα και ο τόπος. Πιστεύω πολύ στις τοπικές κουζίνες και αυτές προωθώ. Δεν υπάρχει μια ελληνική κουζίνα, υπάρχουν πολλές τοπικές» τόνισε στο 7 Μέρες TV η Ντίνα Νικολάου.

-Με την εκπομπή «Made @ home» σας βλέπουμε και εκτός κουζίνας σε συνεντεύξεις με τους καλεσμένους σας.

«Έχω κάνει για 4 χρόνια εκπομπή με ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και ανακάλυψα και πρόβαλα τη γαστρονομία της, εκεί συναντούσα παραγωγούς, μαγείρισσες, ταξιδευτές, αγρότες, οινοπαραγωγούς και φιλούσαμε για τη δουλειά τους, τα όνειρα τους, το μεράκι τους. Αυτό ακριβώς κάνω και τώρα. «Κουβεντούλα γεύσης» την ονομάζω εγώ. και μου αρέσει πολύ. Μέσα από μια κουβέντα περί μαγειρικής μπορώ να καταλάβω πολλά για έναν άνθρωπο και αυτό το βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον.»

-Ποια είναι η αγαπημένη σας «made @home» συνταγή;

«Αγαπώ ιδιαίτερα τις πίτες, τις τάρτες, τα κέικ. Ό,τι έχει ζύμη γενικά και τα καλοκαιρινά λαδερά με τα γευστικά εποχικά λαχανικά.»

- Ποιο είναι το πιάτο που δεν λείπει ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας;

«Μπούτι χοιρινό με γλάσο από πετιμέζι και πορτοκάλι που το συνοδεύω με ψητές γλυκοπατάτες και κάστανα.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved