Σωτήρης Κοντιζάς: «Μικρός έλεγα ότι θα γίνω δοκιμαστής φαγητών»
Taste

Σωτήρης Κοντιζάς: «Μικρός έλεγα ότι θα γίνω δοκιμαστής φαγητών»

Για τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική αλλά και πώς ξεκίνησε να δουλεύει σε εστιατόρια, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Σωτηρής Κοντιζάς.

«Μικρός έλεγα ότι θα γίνω δοκιμαστής φαγητών. Δεν ήξερα καν αν υπήρχε ως επάγγελμα, απλώς μου άρεσε πολύ το φαγητό και με τη μητέρα μου περνούσα κάμποσο χρόνο στην κουζίνα. Δούλευα σε τράπεζα μέχρι που μου πρότειναν να γίνω "αορίστου", οπότε και παραιτήθηκα. Oι κουζίνες μπορεί να είναι σκληροί χώροι εργασίας, έχουν όμως και τα καλά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που έφυγα από την τράπεζα, γιατί στην κουζίνα δεν κρύβεις τα συναισθήματα σου, αποσυμπιέζεσαι», λέει στη Life και καταλήγει:

«Στα παλιά εστιατόρια, έτσι όπως ήταν δομημένα, έπρεπε να περάσεις από διάφορα πόστα για να καταλήξεις κάπου. Πολλές φορές νέα παιδιά στις κουζίνες θέλουν να περάσουν από πάρα πολλά καλά εστιατόρια και να συγκεντρώσουν όσο περισσότερες συνταγές γίνεται. Προσπαθούν να αποκτήσουν δεξιότητες και τεχνικές μέσω του Ιντερνετ, κάτι που έχει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να συγκριθεί με το να σκύψεις το κεφάλι και να δουλέψεις καλά και να εξειδικευθείς σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Κάποια πράγματα δεν μαθαίνονται μόνο με το διάβασμα και τη συνταγή, πρέπει να το κάνεις πραγματικά, να το νιώσεις, να βαρεθείς να το επαναλαμβάνεις», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved