Διονύσης Αλέρτας: «Όποιος κουβαλά τρέλα και αγάπη γι' αυτό που κάνει, αργά ή γρήγορα, ξεχωρίζει»
Taste

Διονύσης Αλέρτας: «Όποιος κουβαλά τρέλα και αγάπη γι' αυτό που κάνει, αργά ή γρήγορα, ξεχωρίζει»

Μπορεί να ξεκίνησε κάνοντας σπουδές στη διαιτολόγια, ωστόσο τον κέρδισε η ζαχαροπλαστική αφού από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα, απλά τη λάτρεψε!

«Η μητέρα μου υπήρξε επαγγελματίας μαγείρισσα ενώ ο πατέρας μου είναι επιχειρηματίας που ασχολείται με το catering. Δούλεψα στο ζαχαροπλαστείο "Δέσποινα " της Κάτω Κηφισιάς για να βρω χρήματα ώστε να πληρώνω τα δίδακτρα της σχολής μου. Εκεί λάτρεψα τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, τις κρέμες. Θέλησα να γίνω pastry chef χάρη στο πάθος μου για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Όποιος κουβαλά τρέλα και αγάπη γι' αυτό που κάνει, αργά ή γρήγορα, ξεχωρίζει. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σοκολάτα. Στο μαγαζί μου, το "Criollo", θα βρείτε την απόδειξη. Ο κόσμος αγαπά τα κρουασάν μου», αναφέρει στο Πρώτο Θέμα ο Διονύσης Αλέρτας

Οσο για την εμμονή του στην ποιότητα, σε προϊδεάζει και το όνομα του ζαχαροπλαστείου του, αφού criollo είναι η πιο εκλεκτή ποικιλία κακάο στον κόσμο με προέλευση από τη Βενεζουέλα. Πρόκειται για μια πρώτη ύλη που ο ίδιος χρησιμοποιεί ευρέως για τα γλυκά του ομώνυμου ζαχαροπλαστείου του. «Οι εποχές είναι δύσκολες και ο κόσμος μη μπορώντας να ανταπεξέλθει κόβει τα περιττά, θα προτιμήσει να κόψει το γλυκό και όχι το φαγητό, λογικό είναι. Εμείς πηγαίνουμε καλά γιατί κυνηγάμε τη δουλειά!» υπογραμμίζει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved