Στέλιος Παρλιάρος: «Τη νύχτα σκέφτομαι...»
Taste

Στέλιος Παρλιάρος: «Τη νύχτα σκέφτομαι...»

Ο Στέλιος Παρλιάρος μιλά για την ζωή του, την αγάπη του για την ζαχαροπλαστική και δηλώνει ότι αυτό τον καιρό είναι καλά σε όλα τα επίπεδα.

«Είμαι πολύ καλά κι ελπίζω να έχω την ένταση και την επιθυμία της δουλειάς όπως την είχα πάντα, να κάνω πράγματα. Όλο λέω ότι θα τα παρατήσω και θα εξαφανιστώ» τόνισε στο Λοιπόν.

-Έχεις πει πολλές φορές ότι θα τα παρατήσεις και θα εξαφανιστείς;

«Ναι, το έχω πει πάρα πολλές φορές σαν Ταύρος που είμαι, αλλά το βράδυ που χαλαρώνω, σκέφτομαι τι θα κάνω την άλλη μέρα. Δουλεύω το λιγότερο 10 ώρες την ήμερα τώρα που είναι καλοκαίρι. Κανονικά, τους περισσότερους μήνες δουλεύω 12-15 ώρες καθημερινά.»

-Είναι τρόπος ζωής για σένα η δουλειά;

«Ακριβώς, πλέον είναι τρόπος ζωής για μένα και το κάνω. Ξεκίνησα το 1979, τότε ανακάλυψα τη ζαχαροπλαστική, και το 1982 έκανα το πρώτο μου μαγαζί. Είμαι 39 χρόνια ζαχαροπλάστης.

- Πόσες χιλιάδες γλυκά έχεις φτιάξει;

«Έχω φτιάξει άπειρα γλυκά. Κλείνω 40 χρόνια με γλυκά και... πικρά. Τώρα είμαι σε πολύ καλή φάση. Είναι μια συγκυρία πραγμάτων και όλη την ημέρα έχω κάτι να κάνω που αφορά στα γλυκά. Το περιοδικό, η τηλεόραση, το μαγαζί...»

- Έχεις σκεφτεί τι σε κάνει μοναδικό στην κατηγορία σου ώστε να ξεχωρίζει;

«Αυτό το ξεχωρίζει ο κόσμος. Πιστεύω η πειθαρχία πάνω στη δουλειά μου» η συνεχής αναζήτηση, να διαβάζω και να κάνω καινούργια πράγματα. Είμαι επιμελής, δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν «καβάλησα ποτέ το καλάμι», δεν είπα ποτέ ότι: «Έφτασα, έκανα όνομα». Είμαι πιο εργάτης από τα παιδιά που έχω στο εργαστήριο, θέλω να επιμελούμαι τα πάντα, να έχω τον έλεγχο. Τη στιγμή που βάζω την υπογραφή μου και χρησιμοποιούν κάπου τ' όνομα μου, δεν μπορώ το αφήσω έτσι. Ό,τι κάνω θέλω να έχει τη δική μου ταυτότητα, κι αυτό με αγχώνει. Πλέον δεν έχω καλό ύπνο τα βράδια.»

- Για ποιο λόγο;

«Τη νύχτα σκέφτομαι... Αν έχω κάτι να παραδώσω πρέπει να κάτσω να το σκεφτώ. Ταυτίζομαι με αυτό που θέλω να φτιάξω σε κάποιον, να είναι κάτι διαφορετικό και όχι συνηθισμένο.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved