Ηλίας Μαμαλάκης: Έτσι, αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την μαγειρική
Taste

Ηλίας Μαμαλάκης: Έτσι, αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την μαγειρική

Ο Ηλίας Μαμαλάκης ξεκίνησε την καριέρα του σε πολυεθνικές εταιρίες, αλλά τελικά, η μαγειρική ήταν εκείνη που τον κέρδισε. 

Τελικά, ακολούθησε την καρδιά και το ταλέντο του και δεν το μετάνιωσε.

Πότε αποφασίσατε ότι θέλετε να γίνετε μάγειρας;

«Η μαγειρική μού άρεσε πάντα, αλλά στην παιδική μου ηλικία δεν είχα επαγγελματικό προσανατολισμό. Στα 16 - 17 μου θέλησα να δώσω εξετάσεις στην Ανωτάτη Εμπορική, γιατί το εμπόριο ήταν κάτι που νόμιζα ότι αγαπούσα. Έδωσα, πέρασα, την τελείωσα και έκανα και μεταπτυχιακό. Μετά ξεκίνησα να κάνω καριέρα σε πολυεθνικές. Όμως, όπως προείπα, η μαγειρική ήταν στη ζωή μου από παιδί. Μαγείρευα ό,τι μπορούσα. Ομελέτες, μακαρονάδες... Παρακολουθούσα τη μαμά και τη γιαγιά να μαγειρεύουν, και έκλεβα ιδέες. Θυμάμαι, τραπέζωνα τους φίλους μου με τα απλά πιάτα που έφτιαχνα»

Και πότε αρχίσατε να ασχολείστε επαγγελματικά με τη μαγειρική;

«Το 1992, και ενώ δούλευα εκτός μαγειρικής, μου έγινε μια πρόταση από τη δημόσια τηλεόραση και την εκπομπή «Χρυσές συνταγές». Έκανα 42 συνταγές και μου άρεσε πολύ! Μετά ήρθε μια πρόταση από ένα σίριαλ, το «Παππούδες εν δράσει», που πραγματευόταν τις ιστορίες ηλικιωμένων σε ένα γηροκομείο και εγώ είχα τον ρόλο του μάγειρα στο γηροκομείο. Αυτό μου άνοιξε έναν δρόμο... Μετά ήρθε το «Μενού και άλλα», όπου έκανα τον δημοσιογράφο! Το 1999 τα... καρπούζια έγιναν βαριά! Έπρεπε να διαλέξω. Έπειτα από παρότρυνση της οικογένειας διάλεξα τη μαγειρική»

Σας βγήκε σε καλό;

«Ναι! Έκανα το «Στην κουζίνα ολοταχώς» για τρία χρόνια, το οποίο μου έδωσε μεγάλη δημοτικότητα, και μετά το «Μπουκιά και συχώριο», που ήταν εξαιρετικά δύσκολη δουλειά αλλά είχα πολύτιμους συνεργάτες, όπως ο Κώστας Αυγέρης στη σκηνοθεσία. Κάναμε μέσα σε πέντε χρόνια 156 επεισόδια. Ήταν μια εκπομπή ιστορικού ενδιαφέροντος, νομίζω, γιατί κατέγραφε την κουζίνα της Ελλάδας και άλλων κρατών. Στα πέντε χρόνια πήρα πέντε βραβεία! Κερδίσαμε το πρώτο βραβείο γαστρονομικού ντοκιμαντέρ στις Κάννες, αλλά με έχουν βραβεύσει και στην Τυνησία, στη Συρία και σε πολλά μέρη της περιφέρειας της Ελλάδας. Αυτή η εκπομπή είναι σαν εγκυκλοπαίδεια» είπε στην espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved