Ανάποδη τάρτα με μήλα & crumble αμυγδάλου

Ανάποδη τάρτα με μήλα & crumble αμυγδάλου

#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξινόμηλα, αλλά τότε θα πρέπει ν’ αυξήσουμε την καστανή ζάχαρη κατά 50 γρ.

ΥΛΙΚΑ
Για τα μήλα

5 μήλα κόκκινα, κομμένα στα 8

100 γρ. καστανή ζάχαρη

85 γρ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για το crumble αμυγδάλου

150 γρ. βούτυρο, παγωμένο & κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com