Μουσακάς
#tsoulotip: Για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο σε θερμοκρασία 200°C για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
ΥΛΙΚΑ
(Υλικά για ένα ταψί 25x35)
6 Μελιτζάνες
5 Πατάτες
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τον κιμά:
750 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
400 γρ. Πολτό ντομάτας
240 ml Κόκκινο κρασί
80 γρ. Φέτα, τριμμένη
60 ml Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
2 Σπόρους μπαχάρι
1 Φύλλο δάφνης
½ Ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ