Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνουν τις πιο γευστικές μακαρονάδες
Taste

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνουν τις πιο γευστικές μακαρονάδες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας πρότεινε τα πιο εντυπωσιακά πιάτα. Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο υλικό μικρών και μεγάλων δημιουργεί τις πιο πρωτότυπες συνταγές και μας εμπνέει να μπούμε στην κουζίνα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του.

Ποιο είναι το «μυστικό» συστατικό που θα απογειώσει κάθε μας δημιουργία; Σύμφωνα με τον σεφ, τα ποιοτικά κρασιά της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αρκεί να προσθέσουμε μερικές σταγόνες από τα Samena-Μοσχάτο, Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο και Μελισσόμαντρα-Grenache που ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου για να προετοιμάσουμε πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, αναδεικνύοντας τα αρώματά τους και τις γεύσεις τους.

Τολμήστε και εσείς να φτιάξετε ένα από τα τρία ιδιαίτερα πιάτα με ζυμαρικά που ακολουθούν για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και να απολαύσετε ένα ξεχωριστό γεύμα. Ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές του Αλέξανδρου Παπανδρέου και επιλέγοντας Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο!

Πέννες με αρακά και πέστο σπανάκι

Αγαπάτε το πέστο; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν τη διαφορετική εκδοχή του που θα χαρίσει μοναδική γεύση στις πέννες σας. Το καλύτερο; Για αυτήν τη συνταγή θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο και υλικά, ενώ το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά:

500 γραμμάρια πέννες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια αρακά βρασμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
120 ml λευκό κρασί Samena

Για το πέστο σπανάκι:
200 γραμμάρια baby σπανάκι
350 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
90 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη σκόνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

makaronia

Εκτέλεση
Για το πέστο σπανάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το baby σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή του πέστο. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente. Στη συνέχεια, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.

Έπειτα, σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με τον αρακά για ένα λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί Samena, προσθέτετε τις πέννες μαζί με το πέστο σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρετε σε πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

krasi

Πέννες με κεφτεδάκια και σάλτσα τομάτας

Αυτή η μοναδική συνταγή συνοδεύεται από την πιο γευστική κόκκινη σάλτσα που έχετε δοκιμάσει και ταιριάζει ιδανικά με τα κεφτεδάκια. Απογειώστε το πιάτο σας, με το Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο που θα χαρίσει μοναδικό άρωμα και γεύση στη δημιουργία σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 16-18 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά:

500 γραμμάρια πέννες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
2 κουταλιές μέλι
150 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο
3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τα κεφτεδάκια:

250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεπτή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στημένο
30 ml ελαιόλαδο
50 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο
1 αυγό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

makaronia1

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνετε πάρα πολύ καλά τον κιμά και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο πλάθετε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις έξι κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μέλι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να βράσει 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει.Όση ώρα βράζει η σάλτσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.

Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα κεφτεδάκια συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρετε τις πέννες με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

krasi1

Σπαγγέτι με πράσινη πιπεριά, τοματίνια, σαλάμι αέρος, μουστάρδα και μέλι

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, τότε αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη αφορμή. Επιλέξτε φρέσκα λαχανικά και τολμήστε να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο και νόστιμο πιάτο σε ελάχιστο χρόνο. Θα δείτε πως αυτή η μακαρονάδα, σύντομα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας γευστικές προτάσεις.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 8-9 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
500 γραμμάρια σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
200 γραμμάρια σαλάμι αέρος κομμένο σε λωρίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα
180 ml λευκό κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ
20 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

makaronia2

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε για 8-9 λεπτά τα σπαγγέτι και στη συνέχεια τα σουρώνετε. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πράσινες πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε το σαλάμι αέρος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτετε την μουστάρδα, το μέλι, το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σβήνετε με το ροζέ κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ, προσθέτετε τα σπαγγέτι μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα σπαγγέτι με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

krasi2

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σας εύχονται καλή απόλαυση!

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα ανακαλύψετε στη σελίδα www.gwc-microsite.gr/

Περισσότερες συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου θα βρείτε στη σελίδα www.alexandrospapandreou.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved