Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα

#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.

ΥΛΙΚΑ
4 πορτοκάλια

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250ml. ηλιέλαιο

250γρ. ζάχαρη κρυσταλική

150γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1κ.σ. βανίλια εκχύλισμα

1κ.γ. ανθόνερο

100γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

4 αυγά

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1κ.γ. σόδα

 

Για το σιρόπι:

 

600γρ. ζάχαρη κρυσταλική

500γρ. νερό

1 ξυλάκι κανέλλα

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.