Μπουγάτσα του Τσούλη

Μπουγάτσα του Τσούλη

Είμαι σίγουρος οτι τέτοια μπουγάτσα δεν έχετε ματαδοκιμάσει.. Θέλω να ζητήσω συγνώμη στους Θεσσαλονικείς, που πείραξα λίγο αυτό το γλυκό...

#tsoulotip: Είμαστε υπομονετικοί με το μαγείρεμα της κρέμας γιατί πρέπει να μαγειρευτεί καλά το σιμιγδάλι. Επίσης πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας σβολιάσει. Όταν πασπαλίζουμε με βούτυρο τα φύλλα το πινέλο δεν πρέπει να τα ακουμπάει.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το φύλλο

6 φύλλα κρούστας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο για πασπάλισμα
4 κ.γ. κανέλα τριμμένη για το πασπάλισμα

 

Για την κρέμα

500 ml γάλα πλήρες
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
½ κγ. κανέλα τριμμένη
1 κγ. βανίλια εκχύλισμα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.