Profiterol
#tsoulotip: Όσα περισσότερα υγρά πάρει η ζύμη των choux τόσο καλύτερη είναι. ΠΟΛΥ βασικό τα choux πρέπει να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για να ξεραθούν τελείως.
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:
150 γρ. Αλεύρι
200 ml. Νερό
100 γρ. Βούτυρο
6 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2γρ. Αλάτι
3 Αυγά
1 Αυγό για το άλειμμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500ml. Γάλα πλήρες
20γρ. Κορνφλάουερ
3 Κρόκους
20γρ. Κακάο
100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1κγ. Βανίλια εκχύλισμα
50γρ. Βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
200ml. Κρέμα γάλακτος
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ