Μελομακάρονα με γέμιση σοκολάτα
#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε τραγανά μελομακάρονα πρέπει, μόλις βγούν τα μελομακάρονα από το φούρνο να τα αφήσουμε να κρυώσουν τελέιως και να τα σιροπιάσουμε μέσα σε κρύο σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
240ml. Ελαιόλαδο
240ml. Ηλιέλαιο
200γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
120ml. Κονιάκ
120ml. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Κιλό Αλεύρι μαλακό
2κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. Σόδα
400 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
150 γρ. Αλεύρι μαλακό για τη σοκολάτα
Τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι:
700ml Νερό
800γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
200γρ. Μέλι
2 Ξυλάκια κανέλλας
Φλούδες από 1 λεμόνι
2 κ.σ. Κάρδαμο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ