Focaccia με ντοματίνια & πέστο βασιλικού - Αντέχει να μην τη γευτείς;

Focaccia με ντοματίνια & πέστο βασιλικού - Αντέχει να μην τη γευτείς;

#tsoulotip: Όταν απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί δεν την τραβάμε με τα χέρια μας για να μη χαθεί ο αέρας.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το ζυμάρι:

300 γρ. αλεύρι, σκληρό

200 γρ. αλεύρι τύπου 00

7 γρ. ξερή μαγιά

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.σ. αλάτι & έξτρα χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα της ζύμης

300 ml χλιαρό νερό

100 ml ελαιόλαδο & έξτρα για το πασπάλισμα της ζύμης

250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Υλικά για το πέστο:

50 γρ. κουκουνάρια

80 γρ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα χωρίς τα κοτσάνια

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

150 ml ηλιέλαιο

2 σκ. σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com