Η απόλυτη τούρτα σοκολάτας
#tsoulotip: Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο,ώστε να μην έχει το γλυκό μας γρομπαλάκια μέσα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)
320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. ζάχαρη,κρυσταλλική
130 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
2 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. σόδα,μαγειρική
1 ¼ κ.γ. αλάτι
300 ml γάλα,πλήρες
1 ¼ κ.γ. ξύδι
130 ml ηλιέλαιο
300 ml νερό,βραστό
3 μέτρια αυγά
1 ¼ βανίλια,εκχύλισμα
Για την επικάλυψη
410 γρ. βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
500 γρ. άχνη ζάχαρη
120 ml γάλα,πλήρες
2 κ.γ. βανίλια ,εκχύλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ