Πεντανόστιμες ταλιατέλες aglio e olio
#tsoulotip: Σε περίπτωση που δεν έχετε μηχανή μπορείτε να ανοίξετε το ζυμάρι με πλάστη. Το σιμιγδάλι το βάζουμε για να απορροφήσει την υγρασία.
Επίσης καλό θα ήταν όταν κόψουμε το ζυμάρι σε ταλιατέλες να τις πασπαλίσουμε με αρκετό σιμιγδάλι και να τις αφήσουμε για μισή ώρα να ξεραθούν.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 κρόκο
50ml. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
500γρ. σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα του αλευριού
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κάθετες λεπτές φέτες
200ml. ελαιόλαδο
150-200ml. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
αλάτι & πιπέρι
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ