Χταπόδι ξυδάτο! Top καλοκαιρινό πιάτο από τον Γιώργο Τσούλη
#tsoulotip: Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος του χταποδιού εξατμιστεί όλη η υγρασία, προσθέτουμε λίγο νερό.Καλό θα ήταν να αφήσουμε το χταπόδι στη μαρινάδα για 2-3 ώρες για να γίνει πιο έντονη η γεύση του.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το χταπόδι:
1 -1 ½ κιλό Χταπόδι
1 Μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 Φινόκιο, κομμένο σε φέτες
1 Καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 Φύλλα δάφνης
½ κ.σ. Κόκκοι πιπεριού
40-50 ml. Ελαιόλαδο
1/4 του μάτσου Θυμάρι μόνο τα φύλλα
Υλικά για τη μαρινάδα:
60 ml. Ξύδι
120 ml. Ελαιόλαδο
20 γρ. Κάπαρη, ψιλοκομμένη
Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ