Γκιουσλεμέ με χοιρινό και φέτα
#tsoulotip: Ψήνουμε πρώτα από την πλευρά του ψησίματος έτσι ώστε να σφραγίσει η πίτα μας.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
7 γρ. μαγιά, ξερή
2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
175 ml. νερό, χλιαρό
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και έξτρα για το πασπάλισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για το τηγάνισμα
Υλικά για τη γέμιση:
500 γρ. χοιρινό λαιμό ψημένο ή 500 γρ. αρνίσιο μπούτι μαγειρεμένο
50 γρ. μαύρες σταφίδες
2 λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
50 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένος
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
½ κ.σ. τσίλι σε σκόνη
Υλικά για τη σάλτσα:
8 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μελάσα
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ