Πίτα με μοσχάρι
#tsoulotip: Προσέχουμε να πιέσουμε καλά τις άκρες όταν κλείνουμε την πίτα ώστε να κολλήσει πάνω στο ταψί. Δεν κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του φύλλου ώστε να φουσκώσει κατάτ τη διάρκεια του ψησίματος.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό μοσχάρι, από σπαλομίτα, κομμένο σε κύβους 5x5 εκ.
3 φύλλα δάφνης
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
750 ml κόκκινο κρασί
3 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
5 καρότα, κομμένα σε ροδέλες τον 3 εκατοστών
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 ml. ζωμό βοδινού
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρόκο αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ