Burritos με κιμά από τον Γιώργο Τσούλη
#tsoulotip: 1)Προσέχουμε να κλείσουμε καλά τα burritos ώστε να μην ανοίξουν. 2)Αν οι τορτίγιες είναι πολύ στεγνές, τις τοποθετούμε σε ένια πιάτο, σκεπάζουμε το πιάτο με μία βρεγμένη πετσέτα και τις μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 2 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τον κιμά:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
Μισό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
20 ml. νερό
160 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
200 γρ. μαύρα φασόλια σε
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Υλικά για τη σερβίρισμα:
5 μεγάλες τορτίγιες
250 γρ. ρύζι μπασμπάτι, βρασμένο
3 ντομάτές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
150 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο
500 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
250 γρ. λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com