Νέα γευστικά ταξίδια από τον Άκη Πετρετζίκη! Τι μας ετοιμάζει; (Photos)
Taste

Νέα γευστικά ταξίδια από τον Άκη Πετρετζίκη! Τι μας ετοιμάζει; (Photos)

Tα γευστικά ταξίδια του Άκη Πετρετζίκη στο «Kitchen Lab» συνεχίζονται το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 16:50, με απίθανες συνταγές για κάθε γούστο.

Mια κλασική οικογενειακή συνταγή, χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας, είναι το πρώτο κι αγαπημένο πιάτο που μαγειρεύει ο Ακης, το Σάββατο 09 Νοεμβρίου, δίνοντας tips για να γίνει πεντανόστιμο.

Το κρέας όταν βγει από τον φούρνο λιώνει στο στόμα, ενώ ο συνδυασμός των μυρωδικών με τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσάμικο, τον ζωμό κότας, το βούτυρο και το κρασί προσδίδουν στη σάλτσα την γεύση που αρμόζει σε ένα μοναδικό γεύμα κρέατος. Για το σερβίρισμα, ο Άκης προτείνει υγιεινή γαρνιτούρα με αρακά, πατάτες και καρότα.

Στη συνέχεια έρχεται ένα ασιατικό μπέργκερ μανιταριών. Τα μανιτάρια μαζί με το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το τυρί και το πάνκο -αντί για τριμμένη φρυγανιά- δημιουργούν ένα μείγμα το οποίο όταν τηγανιστεί γίνεται τόσο ξεχωριστό που, ενώ πρόκειται για μπιφτέκι χωρίς κρέας, δεν του λείπει ούτε η νοστιμιά, ούτε τα θρεπτικά συστατικά που αναλογούν σε ένα πλήρες γεύμα. Στη σύνθεση τους ο Άκης προσθέτει τυρί τσένταρ και bbq sauce που ταιριάζει καταπληκτικά με το μπιφτέκι, ενώ για το σερβίρισμα προτείνει την σταθερή αξία της τηγανητής πατάτας.

Μια συνταγή εμπνευσμένη από αγαπημένα μπισκότα της παιδικής μας ηλικίας, με σοκολάτα και ζελέ πορτοκαλιού που ο Άκης φτιάχνει σαν κέικ, γίνεται ένα αξέχαστο επιδόρπιο.

Μέσα από την κουζίνα του σπιτιού μας ταξιδεύουμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, για να φτιάξουμε ένα από τα πιο γνωστά σάντουιτς του κόσμου και ίσως το πιο χαρακτηριστικό πιάτο του street food στην Αμερική, το σάντουιτς με μοσχαρίσιο παστράμι.

Ο Άκης αποδεικνύει ότι ένα φαγητό με την λέξη «σάντουιτς» στον τίτλο του μπορεί να αποτελέσει ένα απίθανο, χορταστικό και πλήρες κυρίως γεύμα. Αρχικά φτιάχνει την κρούστα του κρέατος με ελαιόλαδο, πιπέρι καγιέν, πάπρικα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και το τηγανίζει σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το ψήνει στον φούρνο για 2 με 4 ώρες και αφού ετοιμαστεί βάζει αρκετές φέτες ανάμεσα σε τηγανισμένο ψωμί, απλώνει μαγιονέζα και μουστάρδα και παραδίδει το πιο νόστιμο σάντουιτς που έχετε φάει ποτέ.

Ένα γευστικότατο ψωμί που γίνεται χωρίς να χρειάζεται χρόνος για φούσκωμα, ακολουθεί στο «μενού» της εκπομπής. Η ζύμη φτιάχνεται σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καρύδια, αλεύρι, σόδα, ξύσμα από λεμόνι, μπούκοβο, θυμάρι, blue cheese, αλάτι και ξινόγαλο, ψήνουμε στον φούρνο και μετά από 50 λεπτά σερβίρουμε.

Μια φανταστική συνταγή για Vegan Brownies με ινδοκάρυδο που λιώνουν στο στόμα είναι το γλυκό που κάνει το Kitchen Lab να μοσχομυρίζει. Η εκτέλεσή τους είναι πανεύκολη: λιώνουμε κουβερτούρα και μαργαρίνη σε ένα μπεν μαρί και προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπολ με αλεύρι, baking powder και ινδοκάρυδο. Στο ίδιο μπολ βάζουμε το μείγμα από το μπλέντερ που έχουμε λιώσει πριν με χουρμάδες, ρόφημα καρύδας, ζάχαρη και βανίλια και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved