Vegan chocolate cake από τον Γιώργο Τσούλη
Αφράτο λαχταριστό κέικ.
#tsoulotip: Προσοχή στο πως θα μεταφέρουμε τις βάσεις στο σκεύος που θα σερβίρουμε καθώς είναι πολύ εύθραυστες.
ΥΛΙΚΑ
Για τις βάσεις:
400 γρ. μαύρη ζάχαρη ακατέργαστη
450 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. μαγειρική σόδα
Αλάτι
400 ml γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. ξύδι
200 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
Για την επικάλυψη:
200 γρ. φυστικοβούτυρο
80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
30 ml σιρόπι σφενδάμου
100 ml γάλα αμυγδάλου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Φιστίκια peanuts για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ