Kitchen Lab: Ο Άκης μπαίνει στην κουζίνα και ετοιμάζει ένα υπέροχο μενού
Taste

Kitchen Lab: Ο Άκης μπαίνει στην κουζίνα και ετοιμάζει ένα υπέροχο μενού

Συνταγές που συνδυάζουν ευκολία στην παρασκευή, νοστιμιά, γεύση και δημιουργικότητα προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» αυτό το Σάββατο (11-01)

Ένα φαγητό που στέκεται τέλεια ως ορεκτικό στο τραπέζι, πατατοκεφτέδες ζουμεροί, με πλούσια μυρωδικά και υπέροχα αρώματα, εύκολοι στην παρασκευή τους, είναι το πρώτο πιάτο του σαββατιάτικου μενού. Σε ένα ταψί απλώνουμε χοντρό αλάτι και βάζουμε από πάνω τις πατάτες. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αφυδατωθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να σπάσουν. Προσθέτουμε δυόσμο, άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό, ένα αβγό, ξύσμα λεμονιού, γραβιέρα, φέτα σπασμένη, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε 15 πατατοκεφτέδες, τους τοποθετούμε σε ταψί και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξουν. Για το πανάρισμα, βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σε άλλο μπολ αβγά με αλάτι και πιπέρι και σε ένα τρίτο μπολ φρυγανιά. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά για να σπάσουν και περνάμε τους πατατοκεφτέδες διαδοχικά από κάθε μπολ. Τηγανίζουμε σε δόσεις μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα, αφαιρούμε το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με γιαούρτι, πάπρικα, φέτες λεμονιού και μαϊντανό.


Μια συνταγή γεμάτη με αρώματα Ελλάδας, ένα φαγητό παραδοσιακό, οικογενειακό, άκρως γευστικό και αρωματικό, το κοτόπουλο λεμονάτο στον φούρνο με ρύζι, ακολουθεί. Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε σε καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με χυμό από λεμόνι και αφαιρούμε από τη φωτιά. Κατόπιν, βάζουμε σε ένα ταψί το ρύζι, φλούδες και χυμό λεμονιού, δάφνη, σκόρδο, δεντρολίβανο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ζωμό κοτόπουλου και τα μπούτια από το κοτόπουλο. Ψήνουμε και όταν ετοιμαστεί, σερβίρουμε.


Για επιδόρπιο ο Άκης προτείνει ένα vegan κέικ κακάο που ταιριάζει σε κάθε γούστο και σε κάθε διατροφική συνήθεια. Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύ απλή και γίνεται χωρίς μίξερ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε νερό, ηλιέλαιο και ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας, κακάο, ζάχαρη και ξίδι. Σε άλλο μπολ βάζουμε αλεύρι, σόδα, κουβερτούρα ψιλοκομμένη και αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και ψήνουμε. Αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, ενώ ρίχνουμε από πάνω λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved