MasterChef: Έχεις ζηλέψει κι εσύ το απίθανο ριζότο του Ιωαννίδη; Η συνταγή βήμα προς βήμα (Photos)
MasterChef: Σίγουρα έχεις κι εσύ αναρωτηθεί «μα πώς το κάνει;».
Να λοιπόν που ο ίδιος ο Πάνος Ιωαννίδης μας έλυσε την απορία και μας έδωσε βήμα προς βήμα το καταπληκτικό ριζότο με καραβίδες που φτιάχνει.
Είναι γνωστό εξάλλου πως ο σεφ και κριτής του ριάλιτι μαγειρικής έχει μια εμμονή με το ριζότο αφού είναι γνώστης του είδους και το θέλει τέλειο.
Όπως ανέφερε ο σεφ στο MasterChef, πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που πολλοί ωστόσο το κάνουν λάθος.
Κι έτσι, αποφάσισε -έχοντας τον Θεοχάρη για βοηθό- να δείξει πως γίνεται σωστά ένα τέλειο ριζότο.

Αν λοιπόν κι εσύ θέλεις να φτιάξεις το πεντανόστιμο ριζότο του, τότε δεν έχεις παρά να πάρεις μολύβι και χαρτί και να σημειώσεις βήμα προς βήμα τη συνταγή του.
ΥΛΙΚΑ
• 180 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
• 70 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
• 50 ml κρασί
Για τον ζωμό:
• 200 γραμμάρια λαχανικά μιρεπουά
• Καραβίδες (κεφάλια)
• 30 γραμμάρια Ουρές από μανιτάρια
• 700 ml κρύο νερό
Για το δέσιμο:
• 50 γραμμάρια βούτυρο
• 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Για γαρνιτούρα:
• Σπαράγγια κορυφές
• Καραβίδες
• Πράσινο μήλο κομμένο μπρινουάζ
• Ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
Την εκτέλεση θα τη δεις στη gallery που ακολουθεί
Καθαρίζουμε τις καραβίδες, κρατάμε μόνο τη σάρκα. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κρεμμύδι, πράσο, σέλερι.
Ζεσταίνουμε το σκεύος και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα σκέλη από τις καραβίδες.
Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση και την πλευρά της βάσης κόβουμε σε κομματάκια. Προσθέτουμε κρύο νερό.
Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι. Θερμαίνουμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μαζί. Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε μια κουταλιά από τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε πάλι μια κουταλιά από ζωμό και συνεχίζουμε να προσθέτουμε.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και μερικά ολόκληρα. Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται, με ελαιόλαδο και αλάτι. Κόβουμε ένα πράσινο μήλο σε κυβάκια.
Ρίχνουμε το μήλο στο τηγάνι μαζί με σπαράγγια και το υπόλοιπο μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε βούτυρο.
Ρίχνουμε σταδιακά την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε πιπέρι, αλάτι, μια σταγόνα ξύδι.