Αυτές είναι οι light συνταγές επωνύμων για σένα που μένεις μέσα και δεν θέλεις να παχύνεις!
Taste

Αυτές είναι οι light συνταγές επωνύμων για σένα που μένεις μέσα και δεν θέλεις να παχύνεις!

Μένεις σπίτι και ναι, έχεις μπει κι εσύ στη διαδικασία να ανακαλύψεις το κρυφό σου ταλέντο στη μαγειρική αλλά ελλοχεύει ένας κίνδυνος. Ποιος;

Να πάρεις κιλά. Δε λέμε να μην μαγειρέψεις, να το κάνεις αλλά να οι συνταγές σου μπορούν εύκολα να είναι και νόστιμες αλλά και υγιεινές.

Όπως ακριβώς το κάνουν και οι Ελληνίδες celebrities. Για αυτό κι εμείς σου συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές, είναι light, νόστιμες και μπορείς να τις γευτείς δίχως τύψεις αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες.


Πόπη Τσαπανίδου
Η όμορφη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μπήκε στην κουζίνα της και μοιράστηκε μαζί μας την πιο νόστιμη και απλή συνταγή για bananas pancakes (Τις φωτό θα τις δεις στη gallery)


Δέσποινα Βανδή
Η ονομασία αυτού του κέικ σοκολάτας που ετοίμασε η ίδια είναι «βραστό».
Αναλυτικά η συνταγή της:
Στον κάδο του μίξερ λοιπόν βάζετε:
1 φλ. ελαιόλαδο
1φλ.ζαχαρη ( μπορεί και μαύρη)
1φλ.ζεστο νερό
5 αυγά
1 και 2/3 φλ. αλευρι
1κγ μπέικιν
6κ.σ κακάο
λίγο αλάτι
Τα χτυπάτε διαδοχικά!
Το μείγμα βγαίνει σχετικά νερουλό και έτσι το βάζετε στην βουτυρωμένη φόρμα του cake και το ψήνετε για 50-55’ στους 180!
Όταν ψηθεί και κρυώσει το περιχύνετε με κουβερτούρα που έχετε λιώσει με bain marie.
Όταν το κόψετε μέσα το cake σας θα είναι υγρό!


Μυρτώ Αλικάκη
Νoodles με λαχανικά και θαλασσινά από την ηθοποιό
«Νουντλς με αυγό, θαλασσινά και λαχανικά ❤️ Θα χρειαστείτε ένα κρεμμύδι κομμένο, μία σκελίδα σκόρδο , μισό πράσο κομμένο, ένα καρότο κομμένο σε μπάρες, Πιπεριά Φλωρίνης, καυτερή πράσινη Πιπεριά, δύο αυγά, Σως Τεριγιακι, μια συσκευασία mix θαλασσινών και ένα πακέτο noodles ❤️ Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι, και σπάτε τα δύο αυγά. Χρησιμοποιείτε μία ξύλινη σπάτουλα για να τα σπάτε σιγά-σιγά μέχρι να ψηθούν.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα Μπολ. Βάζετε ξανά λίγο λάδι στο τηγάνι, και ρίχνετε τα λαχανικά μέχρι και αυτά να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Είναι σημαντικό να τα κάνετε σε δυνατή φωτιά, για να παραμείνουν λίγο Τραγανά.
Τα βάζετε και αυτά στο Μπολ μαζί με το αυγό. Προσθέτετε λίγο λάδι στο τηγάνι σας και ρίχνετε τα θαλασσινά τα οποία είναι καλό να έχετε αποψύξει για να μην έχουν πολύ νερό. Τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και το αυγό. Βάζετε λίγο αλάτι, και ραντίζετε με την σάλτσα Τεριγιάκι ! Ρίχνετε μέσα τα νουντλς, τα οποία πρέπει να έχετε ήδη βράσει, τους ρίχνετε λίγο λαδάκι, και λίγη Τεριγιάκι και ανακατεύετε καλά!».


Ελιάνα Χρυσικοπούλου
Ψωμάκια γλυκά με γεύση λεμόνι
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
200γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού baking soda
Ξύσμα από δύο λεμόνια
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
4 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
6 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved