Taste

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης δίνει συνταγή για γεμιστά τσουρέκια! Και είναι απίθανα! (video)

«Όχι, όχι μην επιμένεις. Δεν θα φάω άλλο». Πόσες φορές το έχουμε πει αυτό, κυρίως στον εαυτό μας, αλλά συνεχώς «πατάμε» τον όρκο μας για να απολαύσουμε κάτι μοναδικό όπως είναι τα πασχαλινά τσουρέκια;

Τα γεμιστά τσουρέκια του Δημήτρη Μακρυνιώτη, πάντως, είναι από αυτά που λες "όχι, όχι, θα φάω και άλλο". Δεν ξέρω τι είναι αυτό που σε κάνει να το ξεστομίζεις ή μάλλον ξέρω.

Η ζύμη τους, η σοκολάτα που "δένει" τέλεια με το μπισκότο και την μπανάνα. Είναι και εκείνα τα φιστίκια από την Αίγινα που όπου και να τα βάλεις, εάν ξέρεις φυσικά, απογειώνουν τη... λιχουδιά!

Μην πείτε πως δεν έχετε τα υλικά στο σπίτι σας! Όλα υπάρχουν απλά ανοίξτε τα ντουλάπια σας και ξεκινήστε να λαχταράτε το τέλειο τσουρέκι. Θα... δουλέψετε αλλά θα κάνετε τον εαυτό σας και τους άλλους να χαμογελούν στο τέλος.

Διαβάστε τη συνταγή που μας δίνει ο γνωστός pastry chef:

Υλικά:

500 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

2 cover cream ΙΟΝ

Μπισκότα

Μπανάνα ή άλλα φρούτα

Φιστίκι Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς

Κομματάκια κουβερτούρας ΙΟΝ

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 500 γρ. ζάχαρη με 500 ml νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι πάρει μια βράση.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουτιά cover cream ΙΟΝ έπειτα προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα 3/4 των κουτιών και ζεσταίνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το cover έχοντας αφαιρέσει τα καπάκια από τις συσκευασίες (προαιρετικά ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων με ανοιχτό καπάκι πάλι).

Δείτε στη gallery πώς ο Δημήτρης Μακρυνιώτης γεμίζει τα τσουρέκια του για να το κάνετε και εσείς:

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved