Chicken Delish: 5 νόστιμες και light συνταγές που αξίζουν μια θέση στο lunch box σου
Taste

Chicken Delish: 5 νόστιμες και light συνταγές που αξίζουν μια θέση στο lunch box σου

Αν κάθε ημέρα στο γραφείο ή κατά τη διάρκεια των video calls ρωτάς τους συναδέλφους σου τι περιέχουν τα lunch boxes τους ή τι θα φάνε για μεσημεριανό, τότε πιθανότατα ακούς τη λέξη… κοτόπουλο πολύ συχνά. Στην περίπτωση δε που «ακολουθείς» πολλούς foodie influencers λογαριασμούς στο Instagram, τότε μάλλον συναντάς ακόμη συχνότερα στο timeline σου φωτογραφίες με συνταγές κοτόπουλου σε καθημερινή βάση.

Η αλήθεια είναι πως το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο -και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Αρκεί να αναφερθούμε στις ευεργετικές ιδιότητες του κοτόπουλου για τον ανθρώπινο οργανισμό για να κατανοήσεις τη δημοφιλία του. Η λίστα είναι σίγουρα μεγάλη: από το γεγονός ότι περιέχει βιταμίνες Α, Β6, Β12 που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος στο ότι έχει τόσο μεγάλη διατροφική αξία, που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μεταξύ άλλων, το ότι περιέχει φώσφορο που συνεισφέρει στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων.

Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία όμως, ένας από τους λόγους που επιλέγουμε να βάζουμε σε εβδομαδιαία ή ακόμη και καθημερινή βάση το κοτόπουλο στο μενού μας, σχετίζεται με το ότι έχει πολύ χαμηλά λιπαρά. Για την ακρίβεια το φιλέτο στήθους κοτόπουλου έχει λιγότερα από 1% λιπαρά!

Το καλοκαίρι δε που όλες μας θέλουμε να φροντίζουμε λίγο περισσότερο τη σιλουέτα μας, το κοτόπουλο είναι η must προθήκη για το lunch box μας. Chicken Delish, λοιπόν, και στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις πέντε νόστιμες, πρωτότυπες και light συνταγές με κοτόπουλο που βρήκαμε και δοκιμάσαμε και οι οποίες αξίζουν μια θέση στο καλοκαιρινό σου μενού.

#1 Τραγανές λωρίδες κοτόπουλου σατάι

Το κοτόπουλο σατάι αποτελεί μια απίστευτα γευστική επιλογή που θα δώσει μια άλλη, περισσότερο εξωτική διάσταση στα μεσημεριανά lunch breaks σου και θα σε γεμίσει ενέργεια, χωρίς να σε βαρύνει.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 φιλέτα στήθους κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ* κομμένα σε λωρίδες

2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο (χωρίς φοινικέλαιο ή ζάχαρη)...

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved