Iσορροπιστής - Καραθάνος: «Eνώσαμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε διαφορά»
Taste

Iσορροπιστής - Καραθάνος: «Eνώσαμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε διαφορά»

Μπορεί να συνεργαστεί ένας ράπερ με έναν σεφ; Κι όμως μπορεί! Και ο Iσορροπιστής το έκανε πράξη με το Νίκο Καραθάνο.

Ένας δημοφιλής ράπερ, ο Ισορροπιστής, και ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, ο Νίκος Καραθάνος, διοργανώνουν ένα κοινό γαστρονομικό event και αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει όριο στην έμπνευση δύο δημιουργικών μυαλών.

«Την ημέρα που ο Ισορροπιστής μου εξομολογήθηκε ότι το κύριο επάγγελμα του είναι η παραγωγή φρούτων άρχισα να σκέφτομαι με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Το μυαλό μου δούλευε νυχθημερόν πάνω σε ιδέες», αποκαλύπτει ο Νίκος Καραθάνος. «Η παραγωγή φρούτων είναι μια οικογενειακή δραστηριότητα . Είμαι μεγαλωμένος μέσα σε αυτά. Από μικρό παιδί έχω περάσει ατελείωτες ώρες στα κτήματα μας στη Νάουσα. Παράγουμε ροδάκινα, κεράσια, αχλάδια, βανίλιες, δαμάσκηνα το καλοκαίρι, ενώ τον χειμώνα μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, λωτούς και κυδώνια. Τα πρωινά, δε, όσο εκκεντρικό κι αν ακούγεται, τα περνώ στις λαϊκές αγορές. Πάγκος και άμεση επαφή με τον κόσμο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσει αυτή η δραστηριότητα. Να έρχομαι σε επαφή με το κοινό είτε ως καλλιτέχνης είτε προσφέροντας διαλεχτά φρούτα», διευκρινίζει ο Ισορροπιστής.

Ο Νίκος Καραθάνος σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Gala, είπε χαρακτηριστικά: «Η καλή κουζίνα ξεκινά από την καλή πρώτη ύλη. Το λέμε όλοι οι σεφ: καλή μαγειρική χωρίς φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα δεν υπάρχει. Οταν γνώρισα τον Ισορροπιστή και δοκίμασα τα φρούτα του ανακάλυψα τη μοναδική τους γεύση. Κεράσια και βερίκοκα που θύμιζαν αυτά που τρώγαμε όλοι σε κάποιο χωριό στα παιδικά μας χρόνια».

Ο Ισορροπιστής συμπληρώνει: «Και οι δύο έχουμε βαρεθεί την έλλειψη φαντασίας από την οποία πάσχουν όλοι οι χώροι. Ολα πια είναι φασόν τόσο στη μουσική βιομηχανία όσο και στην υψηλή εστίαση. Εμείς θελήσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε τη διαφορά δίνοντας μια γκουρμέ νότα στο street food. Και μάλιστα σε ένα πρωτότυπο περιβάλλον».

Το αποτέλεσμα ήταν να διοργανώσουν ένα street event στη λαϊκή αγορά της Νέας Φιλαδέλφειας που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στον χώρο της γαστρονομικής δημιουργικότητας και εντυπωσίασε το ιδιαίτερο κοινό που βρέθηκε εκεί, «Την ώρα της λαϊκής και ενώ ο κόσμος πηγαινοερχόταν δίπλα μας, φτιάξαμε επιτόπου ρυζόγαλο με τα κεράσια που πουλάει ο Ισορροπιστής». Φυσικά, η εικόνα των δύο ανδρών να μαγειρεύουν δίπλα στον πάγκο των φρούτων έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, «Το θέμα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να έχεις διάθεση να το πας ένα βήμα παρακάτω. Ο κόσμος είναι έτοιμος να αγκαλιάσει νέες πρωτοβουλίες -ακόμα κι αν κάποιες φορές φαίνονται τρελές- όταν έχουν αυθεντικότητα και φαντασία», δηλώνουν και οι δύο στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved