Έχετε φάει λαλάγγια με συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη;
Τα λαλάγγια με καταγωγή από την όμορφη Πελοπόννησο, είναι μία νόστιμη λιχουδιά! Δείτε τη συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το λάδι και αλάτι. Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δέσει η ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε 30 γρ. από τη ζύμη και την πλάθουμε σε λωρίδα περίπου 40 εκ. Τυλίγουμε σε σχήμα σπείρας ή σε ακανόνιστα σχήματα και βάζουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και κανέλα.
- Εναλλακτικά σερβίρουμε με μέλι, φέτα και θυμάρι.
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ