Τηγανίτες ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία ξεχωριστή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε είκοσι λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σπάμε τα αβγά μέσα στο μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 50 γρ.
- Πιέζουμε τα μπαλάκια με τις παλάμες μας για να γίνουν σαν δίσκοι. Αν διαλύονται οι δίσκοι προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τις τηγανίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι.
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ