Cake Alaska από τον Άκη Πετρετζίκη
Έχετε δοκιμάσει Cake Alaska από τον Άκη Πετρετζίκη; Αν όχι, καιρός να το δημιουργήσετε και να το απολαύσετε!
Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και θα απολαύσετε ένα τέλειο πιάτο.
Συστατικά
Για το κέικ
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/3 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 3 αβγά, μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. μελομακάρονα
Για τη μαρέγκα
- 150 γρ. ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. παντεσπάνι, βανίλιας
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ