Πεντανόστιμα φασολάκια λαδερά από τον Άκη Πετρετζίκη
Φασολάκια λαδερά από τον Άκη Πετρετζίκη.
Μία παραδοσιακή συνταγή για τα καλύτερα φασολάκια με κόκκινη σάλτσα, πατάτες και μυρωδικά.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. πατάτες
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φέτα, προαιρετικά
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 φέτες ψωμί
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ