Καπνιστή μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα hollandaise από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα υπέροχο πιάτο, κυρίως για το κυριακάτικο τραπέζι!
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή και θα απολαύσετε μέσα σε λίγη ώρα ένα υπέροχο γεύμα...
Συστατικά
Για την Hollandaise
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις μπριζόλες
- 600 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, ribeye
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή
- 4-5 γαρίφαλα
- 2 στικ κανέλα
- 1 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
- 4-5 κλ. δεντρολίβανο
- 4-5 κλ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- 400 γρ. φασολάκια, στρογγυλά βρασμένα
- 500 γρ. πουρέ πατάτας
- πιπέρι
- θυμάρι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ