Μία γλυκιά συνταγή από τον Πετρετζίκη: Galette με μήλα
Galette με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Γλυκιά, σπιτική συνταγή για την ανοιχτή γαλλική τάρτα με κόκκινα μήλα και τραγανή βουτυρένια ζύμη!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
190 γρ. αλεύρι μαλακό
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
30 γρ. νερό
Για τη γέμιση
2 μήλα κόκκινα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. αλεύρι μαλακό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
100 γρ. dulce de leche
παγωτό βανίλια
φύλλα δυόσμου
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ