Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν, είναι και θα είναι η μαγειρική»
Taste

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν, είναι και θα είναι η μαγειρική»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος κάθε Σαββατοκύριακο μας προσκαλεί μέσα από τον Ant1 σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στα εστιατόρια σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας με την εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο»

Ο ίδιος μιλάει σε πρόσφατη συνέντευξή του για όσα θα δούμε, αποκαλύπτει γιατί αποφάσισε να είναι ο Λευτέρης Λαζάρου ο πρώτος του καλεσμένος, πώς επιλέγει τις συνταγές που θα παρουσιάσει αλλά και αν ο τηλεοπτικός του κύκλος έχει θετικό πρόσημο.

Για ακόμη μία χρονιά, συνεργάζεσαι με τον ΑΝΤ1 με την εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο»...

Ο ΑΝΤ1 ήταν το κανάλι με το οποίο πάντα ήθελα να συ­νεργαστώ, υπάρχει χημεία μεταξύ των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι και το κανάλι είναι οικογέ­νεια πραγματικά, θέλεις να είσαι εκεί και να προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς γι' αυτό το κανάλι και για αυτούς τους ανθρώπους. Και για εμένα, που η τηλεόραση δεν είναι η πρώτη μου δουλειά, εί­ναι σημαντικό, θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αξίζουν και κάνουν τη διαφορετικότητα.

Τι σε ιντριγκάρει και κάνεις τηλεόραση;

Η πρώτη μου δουλειά ήταν, είναι και θα είναι η μαγειρική. Είναι αυ­τό που όλα αυτά τα χρόνια συντηρεί εμένα και την οικογένεια μου. Η τηλεόραση για εμένα είναι ένα μέσο μέσα από το οποίο μπορείς να περάσεις ωραίες ιδέες, να δείξεις διαφορετικά πράγματα. Και γι' αυτό και το κόνσεπτ της φετινής εκπομπής είναι πολύ διαφορετικό. Ήθε­λα να δείξω τα εστιατόρια, το φαγητό διαφορετικά, ανθρώπους που απαρτίζουν αυτό που λέγεται εστίαση στην Ελλάδα.

Ο κόσμος έχει πάψει να μετακινείται πολύ και να αλλάζει περιοχές. Προτιμά εστια­τόρια που έχει στη γειτονιά του, και αυτό είναι σημαντικό. Εχω γνω­ρίσει φοβερές γειτονιές, μέρη και ανθρώπους στα γυρίσματα που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν λίγη προβο­λή, καθώς και οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Η εστίαση περνάει πολύ δύσκολα και θεωρώ ηώς είναι το κατάλληλο κόνσεπτ. Από τη στιγ­μή, λοιπόν, που το κανάλι δέχτηκε να κάνουμε αυτή την εκπομπή, ήταν σημαντικό για εμένα να κάνω σωστή δουλειά, να παρουσιάσω αυτούς τους ανθρώπους και το φαγητό έτσι όπως πρέπει να είναι.

Φέτος βγαίνεις από το πλατό...

Στους μάγειρες, οι εκπομπές εκτός πλατό τους ταιριάζουν περισ­σότερο, γιατί βρίσκονται στους φυσικούς τους χώρους. Εμείς που ασχολούμαστε με την εστίαση είμαστε παθιασμένοι με το επάγγελ­μα μας. Οπότε, πάντα χαιρόμαστε να βρισκόμαστε με ανθρώπους που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με εμάς και κάνουμε φοβερές συζη­τήσεις γύρω από το φαγητό.

Πώς επέλεξες τις γειτονιές και τους ανθρώπους που θα μας παρουσιάσεις;

Με καλή έρευνα από την ομάδα της εκπομπής. Προσπαθούμε να βά­λουμε ένα μείγμα εστιατορίων, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στα εστιατόρια όλης της Ελλάδας. Προσπαθούμε να βάλουμε μέσα μαγαζιά που παρουσιάζουν καινούργιες προτάσεις αλλά και μαγαζιά που κρατούν την παράδοση και την ιστορία. Οπό­τε θα δείτε ένα κράμα πραγμάτων. Από εστιατόρια που είναι πολλά χρόνια στην Αθήνα, μέχρι μαγαζιά που σερβίρουν μόνο βίγκαν φαγητά, που είναι η καινούργια μόδα στη γαστρονομία

Πώς επιλέγεις τις συνταγές που θα παρουσιάσεις;

Συνήθως η έμπνευση μου είναι ερεθίσματα από τις περιοχές στις οποίες έχουμε πάει και το σημαντικό στοιχείο είναι η πρώτη ύλη. Οι συνταγές που θα δεις από εμένα έχουν να κάνουν με ερεθίσματα από εστιατόρια που επισκεφθήκαμε και φαγητά που δοκιμάσαμε.

Ήταν δική σου επιλογή να είναι ο Λευτέρης Λαζάρου ο καλεσμέ­νος της πρώτος εκπομπής;

Νομίζω πως θα έπρεπε να είναι οποιουδήποτε ανθρώπου ασχολεί­ται με τη μαγειρική στην τηλεόραση. Ο Λευτέρης είναι μία μεγάλη ιστορία για την ελληνική γαστρονομία, ένας άνθρωπος που έχει δη­μιουργήσει εμβληματικές συνταγές και εστιατόρια. Ένας άνθρωπος που έχει πολλά να πει καινά δώσει. Είναι φόρος τιμής και σεβασμός προς αυτόν τον άνθρωπο.

Πηγή mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved