Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Δεν γίνεσαι καλός μάγειρας μέσα από το “ΜasterChef”»
Taste

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Δεν γίνεσαι καλός μάγειρας μέσα από το “ΜasterChef”»

O Δημήτρης Σκαρμούτσος, ένας από τους πιο καταξιωμένους σεφ, μίλησε για τους μάγειρες που «αποφοιτούν» από το «Master Chef».

Επίσης, αναφέρθηκε στο χώρο της εστίασης που πλήττεται για δεύτερη φορά λόγω του lockdown.

«Όσο ήμουν εγώ υπήρχαν αρκετά ικανοί, που με σκληρή δουλειά θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλοί. Είναι μια διέξοδος, όμως δεν γίνεσαι καλός μάγειρας μέσα από το «Μaster Chef». Δεν είναι ο σωστός δρόμος μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή. Πρέπει να έχεις κάποια εκπαίδευση, να έχεις κάνει την πρακτική σου, να έχεις ανοίξει τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες», αναφέρει, τονίζει ωστόσο πως το «Master Chef»

«είναι μια εμπειρία και η αναγνωρισιμότητα υπάρχει, είτε είναι καλή είτε κακή. Τώρα βέβαια μετατράπηκε σε ριάλιτι. Εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτό και έτσι αποχώρησα. Αυτά τα αποφασίζει το κανάλι, το πώς θα γυριστεί μια εκπομπή. Εχω λάβει μέρος σε τρία «Master Chef», στο MEGA, όπου δεν υπήρχε καθόλου το κομμάτι του ριάλιτι. Αν η εντολή είναι συγκεκριμένη, όλοι είναι συγκεκριμένοι και εγώ θεώρησα πως δεν μπορούσα να το εξυπηρετήσω αυτό».

Πώς βλέπει σήμερα τον χώρο της εστίασης; «Εχουν επενδυθεί χρήματα. Εχουν ανεβάσει γαστρονομικά το επίπεδο. Ημασταν παραγκωνισμένος κλάδος και με το πρώτο lockdown αναγνώρισαν το έργο μας, είδαν τον τζίρο και το κράτος προσπάθησε να βοηθήσει. Ωστόσο ξέρω πως δεν είναι αρκετές οι απολαβές σε κανέναν τομέα. Στο μέλλον η βοήθεια που θα πάρουμε πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντική», σημειώνει και παραδέχεται πως αυτή δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να συζητάμε το άνοιγμα των καταστημάτων. «Οταν πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα μας, δεν μπορούμε να συζητάμε για το αν θα ανοίξουμε ή όχι. Είναι άκαιρο όταν δεν έχουμε ελέγξει ακόμα την πανδημία. Πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε την ευθύνη, που τη φέρουμε και εμείς, και μετά να αναρωτιόμαστε πότε θα ανοίξουμε», δηλώνει στο Secret.

Η σχέση του με το φαγητό; Ιδανική. «Είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος και δεν πιστεύω πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι», παραδέχεται και εξηγεί πως «όταν κάνω δίαιτα, δυσκολεύομαι να κόψω τα τυριά, που είναι η αδυναμία μου! Μετά τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου φυσικά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved