Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Η κουζίνα είναι μια ωραία διέξοδος τις εποχές που ζούμε και που πιεζόμαστε»
Taste

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Η κουζίνα είναι μια ωραία διέξοδος τις εποχές που ζούμε και που πιεζόμαστε»

Περιπλανιέται στις γειτονιές και ανακαλύπτει νέες γεύσεις. Αυτές τις παρουσιάζει στο κοινό και μοιράζεται στιγμές όμορφες, απλές και πολύ ανθρώπινες.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σεφ στον χώρο της γαστρονομίας, έκανε πρεμιέρα με τη νέα του εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο», στον ΑΝΤΙ, που θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο.

«Η εκπομπή είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος: Πηγαίνουμε στις γειτονιές της Αθήνας, ανακαλύπτουμε γεύσεις και μετά πάμε στο πλατό και τις μαγειρεύουμε», ανέφερε.

Στο επίκεντρο θα είναι πάντα οι γειτονιές, οι άνθρωποι και οι γεύσεις που ,θα ανακαλύπτει, ενώ από τις στάσεις του θα παίρνει ιδέες και θα εμπνέεται για να φτιάχνει τα δικά του πιάτα, «θέλαμε στην εποχή που ζούμε να αναδείξουμε τα στέκια στις γειτονιές που κάνουν αξιόλογη δουλειά, έχουν καταπληκτική κουζίνα, ωστόσο δεν έχουν την ευκαιρία να βγουν προς τα έξω. Η εκπομπή τους δίνει το βήμα», δήλωσε στο Secret και συνέχισε λέγοντας πως «γνώρισα αξιόλογους εστιάτορες σε συνοικιακά μαγαζιά».

Η δική του αγαπημένη γειτονιά αποκάλυψε πως βρίσκεται στον Πειραιά. «Πήγαινα και παλιότερα στον Πειραιά και μετά ξαναγνώρισα την ευρύτερη περιοχή καλύτερα. Υπάρχει μια υπέροχη ιστορία. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι», τόνισε και περιέγραψε πως σε ένα από τα επεισόδια επισκέπτεται ένα μαγαζί στον Πειραιά το οποίο θαυμάζει, γιατί «εδώ και 50 χρόνια περίπου σερβίρει τρία μόνο πράγματα με την ίδια ποιότητα».

Οσο για τις εκπομπές μαγειρικής που τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνονται στην τηλεόραση, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μόνο καλό βλέπει σε αυτό. «Η κουζίνα είναι μια ωραία διέξοδος τις εποχές που ζούμε και που πιεζόμαστε. Είναι μια ωραία ενασχόληση και, ναι, μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας οι εκπομπές αυτές. Κάνει και καλό επαγγελματικά σε εμάς, καθώς αναδεικνύεται ένας τομέας που ήταν στην αφάνεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φαγητό είναι αυτό με το οποίο ασχολούμαστε περισσότερο όλη την ημέρα. Είτε ρωτώντας γι' αυτό είτε μαγειρεύοντας είτε τρώγοντας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved