Θεϊκό Gingerbread cake από τον Άκη Πετρετζίκη!
Αυτές τις μέρες των γιορτών, η φαντασία στην κουζίνα "χτυπάει" κόκκινο και ο Άκης Πετρετζίκης σας δίνει ιδέες για τα τέλεια γιορτινά γλυκά.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή και θα απολαύσετε μέσα σε λίγη ώρα ένα υπέροχο γιορτινό γλυκό...
Συστατικά
- 220 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ. μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 2 γρ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, για πασπάλισμα
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ