Λαχταριστή τάρτα αμυγδάλου από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα γλυκό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά αφού είναι πάρα πολύ νόστιμο και λαχταριστό!
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή και θα απολαύσετε μέσα σε λίγη ώρα ένα υπέροχο γλυκό...
Συστατικά
Για τη βάση
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 140 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 κρόκο, για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 170 γρ. βούτυρο
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά, μέτρια
- 170 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
- 400 γρ. χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. σαντιγί
- 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ