Ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο παστίτσιο με ραγού και blue cheese από τον Πετρετζίκη
O Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο παστίτσιο με ραγού και blue cheese και σίγουρα αν δοκιμάσετε να το φτιάξετε θα γλείφετε τα δάκτυλά σας!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
100 γρ. πανσέτα, καπνιστή κομμένη σε κύβους 0,5 εκ.
1 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 στικ σέλερι, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. κιμά χοιρινό
300 γρ. ζωμό κοτόπουλου
200 ml κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
2 κλ. θυμάρι
200 ml γάλα, 3,5%
500 γρ. ριγκατόνι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα, 3,5%
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 κρόκους
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ροκφόρ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com