«Kitchen Lab»: Τι μαγειρεύει σήμερα και αύριο ο Άκης Πετρετζίκης;
Taste

«Kitchen Lab»: Τι μαγειρεύει σήμερα και αύριο ο Άκης Πετρετζίκης;

 Συνταγές  για… παρεΐστικη  διάθεση προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» σήμερα και αύριο στο τηλεοπτικό του ραντεβού με τους τηλεθεατές στις 16:40.

Έναν μεζέ με μεθυστικά αρώματα, το μπεκρή μεζέ, προτείνει ο Άκης για ορεκτικό στο σαββατιάτικο μενού. Ξεκινάει την παρασκευή του κόβοντας το χοιρινό σε κομμάτια και τα βάζει σε καυτή κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτει αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Κόβει κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, κρεμμύδι και σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνει στην κατσαρόλα. Προσθέτει μπούκοβο, κύμινο, έναν κύβο κότας και σβήνει με κόκκινο κρασί. Βάζει πελτέ ντομάτας, μέλι, νερό και ανακατεύει. Καλύπτει με το καπάκι και σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Σερβίρει με ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ψωμί.

Για κυρίως γεύμα φτιάχνει ένα wrap με fried chicken. Πρώτα, κόβει το κοτόπουλο σε λωρίδες και τις βάζει σε μπολ. Προσθέτει ξινόγαλο, πάπρικα, ρίγανη, μπούκοβο, σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει. Καλύπτει με μεμβράνη και μεταφέρει στο ψυγείο. Σε μπολ βάζει αλεύρι, κορν φλάουρ, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει. Βάζει το κοτόπουλο , ανακατεύει, τηγανίζει μέσα σε σπορέλαιο μέχρι να πάρει χρώμα και αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί. Για τη σύνθεση, σε μπολ βάζει γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι και ανακατεύει. Απλώνει αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας του και μοιράζει τη σάλτσα. Βάζει το κοτόπουλο, τα αβοκάντο σε φέτες, τον κόλιανδρο, τυλίγει και σερβίρει.

Για επιδόρπιο προτείνει brookies,ένα γλυκό που δημιουργήθηκε όταν ενώθηκαν δύο πολύ αγαπημένα και λαχταριστά γλυκά, το brownie και τα cookies. Ξεκινάει τη διαδικασία ετοιμάζοντας το brownie. Βάζει σε ένα μπολ λιωμένο βούτυρο, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη και ανακατεύει. Προσθέτει 2 αβγά, βανίλια και ανακατεύει καλά. Σε άλλο μπολ βάζει κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια, αλεύρι, κακάο, αλάτι, ανακατεύει και προσθέτει στο μπολ με τα υγρά. Μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο, και βάζει στο ψυγείο. Συνεχίζει με τα cookies ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ βούτυρο, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, αλάτι και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτει ένα αβγό, βανίλια και χτυπάει.

Βάζει αλεύρι, σόδα, κουβερτούρα ψιλοκομμένη και χτυπάει για λίγα δευτερόλεπτα. Απλώνει το μείγμα του μπισκότου πάνω από το μείγμα του brownie και ψήνει για 20-25 λεπτά. Σερβίρει ζεστό το γλυκό του με λιωμένη κουβερτούρα.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 16:40 ο Άκης Πετρετζίκης υποδέχεται το Τριώδιο με ένα μενού με γιορτινή διάθεση.

Ένα αντιοξειδωτικό ρόφημα ανοίγει το μενού της Κυριακής. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται σε ένα μίξερ για smoothies, όπου ο Άκης βάζει αβοκάντο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, λιναρόσπορο, τζίντζερ, ρόφημα αμυγδάλου, σπανάκι, μέλι και χτυπάει μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτει δυόσμο, χτυπάει, μοιράζει σε ποτήρια και σερβίρει με δυόσμο.

Συνεχίζει με μοσχαρίσιο φιλέτο σοτέ με σάλτσα bearnaise, ένα κυρίως πιάτο ευρωπαϊκό και σικάτο. Για τη σάλτσα Bearnaise, βάζει βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνει μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να βράζει. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνει κρόκους από 6 αβγά, μουστάρδα, ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάει μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνει αργά το καυτό βούτυρο συνεχίζοντας να χτυπάει το μείγμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτει εστραγκόν, χτυπάει, μεταφέρει σε μπολ και αφήνει στην άκρη, ώστε να συνοδεύσει στο τέλος με το κρέας. Για το μοσχάρι, παίρνει ένα φιλέτο και του βάζει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο βάζει το φιλέτο, ψήνει για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάει από την άλλη πλευρά. Προσθέτει σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, βούτυρο και μεταφέρει στον φούρνο. Ψήνει, αφαιρεί και αφήνει να ξεκουραστεί.

Για το σερβίρισμα, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με βούτυρο βάζει λαχανάκια Βρυξελλών, πατάτες baby βρασμένες, καρότα baby βρασμένα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Αφαιρεί και σερβίρει με το φιλέτο, τη σάλτσα και θυμάρι.

Για γλυκό, ο Ακης φτιάχνει τα πιο γευστικά και εντυπωσιακά Cupcakes Clown. Ξεκινάει πρώτα με τα cupcakes, χτυπώντας στον κάδο του μίξερ βούτυρο και ζάχαρη. Προσθέτει 4 αβγά, βανίλια και χτυπάει. Σε μπολ ανακατεύει αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Μεταφέρει στο μίξερ και χτυπάει για 10 δευτερόλεπτα. Μεταφέρει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζει μια φόρμα για muffin με θήκες. Ψήνει για 20-25 λεπτά και αφήνει να κρυώσουν.

Για τη βουτυρόκρεμα, στον κάδο του μίξερ βάζει βούτυρο, άχνη, γάλα, χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα και μεταφέρει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τη σύνθεση, απλώνει λιωμένη κουβερτούρα στην εξωτερική πλευρά από 12 χωνάκια παγωτού. Ρολάρει σε χρωματιστά ζαχαρωτά και confetti για να κολλήσουν πάνω στα χωνάκια. Μεταφέρει όρθια τα χωνάκια σε λαδόκολλα, αφήνει να σταθεροποιηθούν, μοιράζει τη βουτυρόκρεμα πάνω από κάθε cupcake, στολίζει με τα ματάκια και τις μύτες, βάζει τα χωνάκια σαν καπέλο και σερβίρει.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved