Γιουβαρλάκια με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε γιουβαρλάκια με γιαούρτι όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Ένα υπέροχο πιάτο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι τα εξής:
Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι, μέτριο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. άνηθο
θυμάρι
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 αβγό, μέτριο
1 1/2 λίτρο νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας Maggi
δεντρολίβανο
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ζωμό, από τα γιουβαρλάκια
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
φέτα
ρίγανη
ψωμί
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ