Αυτή είναι η συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά petit-beurre (vid)
Taste

Αυτή είναι η συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά petit-beurre (vid)

Τώρα μπορείτε και εσείς να φτιάξετε τα αγαπημένα σας μπισκότα.

Μπορεί να μην έχετε ταξιδέψει όλοι μέχρι τη Γαλλία για να γευτείτε αυτά τα λαχταριστά μπισκότα, όμως σίγουρα τα έχετε φάει εδώ στην όμορφη ηλιόλουστη χώρα μας με ένα ποτήρι γάλα, στην αυλή, τα έχετε πάρει σαν κολατσιό στο σχολείο, έχουν συντροφεύσει τις εκδρομές σας, τα έχετε κάνει δώρο.

Τις ίδιες αναμνήσεις θα έχουν σε μερικά χρόνια και τα παιδιά σας από αυτά τα νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα. Αντί όμως να θυμούνται μια συσκευασία τι θα λέγατε να δοκιμάζατε να τα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι; Τα πτι-μπερ (petit-beurre) είναι εύκολο να τα φτιάξει κανείς.

Πριν δούμε την συνταγή τους όμως, πάμε να μάθουμε λίγη από την ιστορία τους.

Ήταν περίπου το 1886, όταν αυτά τα μπισκότα εφευρέθηκαν από τον Louis-Lefèvre Utile στη Νάντη της Δυτικής Γαλλίας. Τα συγκεκριμένα μπισκότα συνεχίζουν να έχουν αποτυπωμένο επάνω τους το αρχικό τους λογότυπο (LU) και είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα που φημίζεται μέχρι και σήμερα η περιοχή αυτή. Σύμφωνα με τη wikipedia παράγονται 9.000 τόνοι μπισκότων VPB τον χρόνο και περίπου 1 δισεκατομμύριο μπισκότα συσκευάζονται σε 41 εκατομμύρια πακέτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved