Κέικ με αβγά τηγανητά από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα πεντανόστιμο αλλά διαφορετικό κέικ με αβγά τηγανητά από τον Άκη Πετρετζίκη. Μία εύκολη συνταγή με πρωτότυπη διακόσμηση από τον σεφ!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη βάση
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
170 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ασπράδια, από 4 μέτρια αβγά
1 αβγό, μέτριο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
500 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
420 γρ. ροδάκινα, σε κομπόστα
μπέικον καρύδας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ