Κρεατόπιτα με μοσχάρι κοκκινιστό (Πετιβιέ) από τον Άκη Πετρετζίκη
Κρεατόπιτα με μοσχάρι κοκκινιστό Pethivier από τον Άκη Πετρετζίκη. Μία νόστιμη πίτα με πολλά αρωματικά, δαμάσκηνα και αφράτη μπεσαμέλ.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
800 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
2 κρόκους
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, μικρά
2 καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. μοσχάρι, ελιά
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
7 δαμάσκηνα, ξερά, χωρίς κουκούτσια
330 ml μπίρα, μαύρη
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
Για την πίτα
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο με λίγο νερό, για άλειμμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ