Λαχταριστά ροξάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή του για λαχταριστά ροξάκια και αξίζει να τη δοκιμάσεις.
Συστατικά
Για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
300 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
Για τα ροξάκια
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. νερό
350 γρ. αλεύρι μαλακό
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
130 γρ. καρυδόψιχα
1 κ.σ. κακάο
420 γρ. φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Δες βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ