Καλτσόνε με μπέικον και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη
Kαλτσόνε γεμιστά με μανιτάρια και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη. Η κλασική συνταγή για το σπιτικό ιταλικό calzone που θα σας καταπλήξει!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
10 γρ. αλάτι
340 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
6 γρ. μαγιά ξηρή
20 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι σκληρό
αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
σιμιγδάλι, για τη ζύμη
Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι
120 γρ. μπέικον
350 γρ. μανιτάρια champignon
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. βασιλικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ