Κις μανιταριών από τον Άκη Πετρετζίκη
Κις μανιταριών από τον Άκη Πετρετζίκη. Quiche Lorraine με μανιτάρια, μια ανοιχτή πίτα με σπιτικό φύλλο και λαχταριστή ζουμερή γέμιση!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για την ταρτιέρα
1/2 κ.γ. αλάτι
120 γρ. μαργαρίνη, παγωμένη, κομμένη σε κυβάκια + έξτρα για την ταρτιέρα
60 ml νερό
2 κ.σ. γάλα
Για τη γέμιση
1 πράσο
300 γρ. μανιτάρια champignon
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
3 σκ. σκόρδο
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. φέτα
2 κ.σ. σχοινόπρασο
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αβγά, μέτρια
Για το σερβίρισμα
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ