Ελένη Μενεγάκη: Φτιάξε τη συνταγή της για πάστα φλώρα και θα ξετρελαθείς!
Taste

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάξε τη συνταγή της για πάστα φλώρα και θα ξετρελαθείς!

Με το έντονο ταπεραμέντο της, την αστείρευτη δημιουργικότητά της, το χαμόγελό της και τη φυσική της ομορφιά η Ελένη έχει καταφέρει να είναι η βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης!

Το καλοκαίρι του 2020, έχοντας αποφασίσει να μείνει για ένα διάστημα εκτός πλατό, αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια το κοινό της μέσα από τη μεσημεριανή ψυχαγωγική της εκπομπή «Ελένη» (2011-2020). Είχαν προηγηθεί οι εκπομπές «Πρωινός Καφές» (1995-2005) και «Καφές με την Ελένη» (2005-2011).

Βέβαια, όπως αποδείχθηκε, ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί π μεγάλη επιστροφή της, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το ΜΕGΑ. Έτοιμη για μία νέα αρχή, λοιπόν, η αγαπημένη παρουσιάστρια, που με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό της έγινε όλα αυτά τα χρόνια η καλύτερη παρέα για εκατομμύρια τηλεθεατές επιστρέφει στο κανάλι οπό όπου ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή για να σαγηνεύσει ξανά το κοινό.

Το προσωπικό της account στο Instagram "μαρτυρά" ότι είναι ιδιαίτερα περιποιητική με τους αγαπημένους της. Όποτε βρίσκει ευκαιρία, "ξεκλέβει χρόνο" από το γεμάτο της πρόγραμμα και χώνεται στην κουζίνα για να ετοιμάσει με τα χεράκια της το πιο νόστιμο γλυκό για την οικογένειά της! Ας εμπνευστούμε, λοιπόν, από την ζαχαροπλαστική της!

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη νοστιμότατη πάστα φλώρα της Ελένης:

Υλικά για 8-10 μερίδες:

130 γραμμάρια βούτυρο

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλ­λική

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα
βανίλιας

2 αβγά

210 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

500 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε, σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Μόλις αφρατέψουν, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το ένα αυγό. Το δεύτερο αυγό το χωρίζετε σε κρόκο και ασπράδι. Τον κρόκο τον προσθέτε­τε στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ. Το ασπράδι θα το χρησιμοποιήσετε στο τέλος για να αλείψετε τη ζύμη. Αυξάνετε την ταχύτητα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Στη συνέχεια, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνετε μέσα σε αυτόν το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάούντερ, το αλάτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Αμέσως μετά παίρνετε μία μαρίζα και ανακατεύετε το μείγμα, ώστε να δημιουργήσετε ένα όμορφο ζυμάρι.

Έπειτα, τυλίγετε με μία μεμβράνη το ζυμάρι σας εκτός από 100 γραμμάρια. Με αυτά τα 100 γραμμάρια δημιουργείτε ένα μπαστουνάκι διαμέτρου 1-1,5 εκατοστών και το τυλίγετε πάρα πολύ καλά με μία μεμβράνη. Τα βάζετε και τα δύο στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Όταν σφίξει η ζύμη σας, την βγάζετε από το ψυγείο και αφαιρείται την μεμβράνη από αυτήν. Αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας σας, ρίχνετε αλεύρι και πάνω στο ζυμάρι σας και ανοίγετε την ζύμη μας με τη βοήθεια του πλάστη (δεν μας πειράζει να σπάσει). Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρετε τη ζύμη στη αλευροβουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκατοστών. Ό,τι περισσεύει το στρώνετε στη φόρμα με τα χέρια, δημιουργώντας ένα τοίχωμα ύψους περίπου 2 εκατοστών. Αμέσως μετά ρίχνετε την μαρμελάδα φράουλα, απλώνοντάς την σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Κόβετε τα 100 γραμμάρια ζύμη που είχατε κάνει μπαστουνάκι σε μικρά δισκάκια-φέτες (12 κομμάτια) και τα τοποθετείτε πάνω από τη μαρμελάδα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Χρησιμο­ποιείτε το ασπράδι -που είχατε κρατήσει- και με ένα πινέλο αλείφετε το κάθε δισκάκι-φέτα και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά η πάστα φλώρα και να είναι τραγανό και το κάτω μέρος της. Τέλος, αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη. Σε περίπτωση που είστε λάτρεις του παγωτού, το καϊμάκι είναι αυτό που θα απογειώσει γευστικά την πάστα φλώρα σας.

Όταν βγάλετε την πάστα φλώρα από τον φούρνο, θα παρατηρήσετε ότι η μαρμελάδα είναι λίγο ρευστή. Για αυτό, αφήστε την πάστα φλώρα να κρυώσει ώστε η μαρμελάδα να σφίξει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved