Η απόλυτη συνταγή: Το γαλακτομπούρεκο του Άκη Πετρετζίκη!
Γαλακτομπούρεκο από τον Άκη Πετρετζίκη. Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και σιρόπι. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα βήμα και σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας μόλις το δοκιμάσετε!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδα, από 1 λεμόνι
75 γρ. μέλι
Για την κρέμα
4 αβγά, μεσαία
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
500 γρ. γάλα, 3,5%
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. σιμιγδάλι
100 γρ. βούτυρο
220 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ